Goed voorbereid zijn!

Het indienen van een handhavingsverzoek is heel eenvoudig, dat kan iedereen heel makkelijk met onze voorbeeldbrief. In vijf minuten ben je klaar.  Als de gemeente daarna formeel besluit om niet te handhaven, dan moet je dus naar de rechter als je nog iets wilt bereiken. Je kunt dat zelf doen, maar als je een rechtsbijstandsverzekering hebt is het wel makkelijker.  De gemeente schakelt zelf direct juristen in die veel ervaring en deskundigheid hebben. Het is dus handig als je zelf een beroep kunt doen op de juristen van een rechtsbijstandsverzekering.

Afhankelijk van het onderwerp is het  verder verstandig om eens na te denken over een Knipselcommunicatieplan. De afgelopen weken waren tien bewonersorganisaties in het nieuws omdat ze naar de rechter zijn gestapt. De gemeente haalde er niet alleen juristen bij, maar verscheen tijdens de zitting met een aantal communicatie medewerkers.  Weken lang waren ze al in de weer met het ‘informeren’ van de media met een vaste strategie.  Hun verweer was op een aantal punten hilarisch en ontzettende onzin, maar het is ze wel gelukt. Door de boodschap steeds te blijven herhalen werd een (verkeerd) beeld geschapen.  Strategie gelukt.Bewonersbelangen verkwanseld!

Als de media belangstelling heeft voor jouw handhavingsverzoek / procedure denk dan goed na over hoe en wat je zelf gaat communiceren.

KnipselDien je met meerdere personen handhavingsverzoeken in, inventariseer dan wie allemaal een rechtsbijstandsverzekering hebben en waar.  Informeer vervolgens de verzekeringen hierover. Voor de verzekering heeft dit voordelen maar ook voor jou.
Het is zeker het overwegen waard om, bijvoorbeeld binnen een bewonersorganisatie, te stimuleren dat iedereen dezelfde rechtsbijstandsverzekering neemt. Op internet staan veel berichten en reacties over de kwaliteit van een aantal verzekeringen.

Laat  je door het bovenstaande zeker niet weerhouden om handhavingsverzoeken in te dienen. Je hebt recht op handhaving en dat recht mag je gelukkig in Nederland opeisen als de gemeente zo laks is als Amsterdam.

Lees ook:

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s