Handhaving ‘pakt’ de zwaksten

In juli diende een bewoner van de binnenstad een handhavingsverzoek in bij de gemeente met betrekking tot het drinken op straat. In het weekend lopen immers honderden toeristen met een biertje van ‘Appie’ dronken over de Wallen en zorgen voor overlast.  Het supermarkt bier kost ongeveer 20 procent van een biertje in een café en dat betekent dus flink wat omzetverlies voor de horeca.

De gemeente wees het handhavingsverzoek af omdat er al gehandhaafd werd. Opeens verschenen er berichten in de media over het ‘succesvol ‘handhaven van het bier drinken op straat door de gemeente.
De indiener van het handhavingsverzoek is tegen het afwijzen van het handhavingsverzoek in bezwaar gegaan en diende daarnaast  een WOB verzoek in om meer zicht te krijgen op de handhavingsresultaten van de gemeente. De gemeente heeft inmiddels geantwoord op het WOB verzoek. Daaruit blijkt dat vooral ‘jacht’ is gemaakt op de daklozen die op straat een biertje drinken. Dat is vreemd omdat die groep niet de meeste overlast veroorzaken.
De gemeente pakt dus de overlast niet aan en doet ook niets aan het omzetverlies van de horeca. Het gaat hierbij om een zeer fors bedrag.
Hieronder het antwoord van de gemeente op het wob-verzoek.

Het WOB verzoek betrok ook nog andere vragen met betrekking tot de handhaving in de binnenstad. O.a. over de inzet.

Wat is een WOB verzoek

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s